Casa Sardà - kmon home
9984
post-template-default,single,single-post,postid-9984,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Casa Sardà

Ens traslladem a l’Avinguda Prat de la Riba a l’edifici on l’any 1896 Pere Caselles i Tarrats donava les claus de la Casa Sardà al seu propietari, l’escriptor Romà Sardà. Un edifici situat perfectament al centre de Reus, a prop del mercat i a dos minuts de la Plaça Prim. Era el lloc perfecte per ubicar el nostre projecte, per crear la casa de Kmon Home amb el màxim valor possible.

Per la façana de l’edifici i altres elements podem dir que la Casa Sardà és d’estil modernista amb diferents elements d’arquitectura neogòtica i neomudèjar. Amb baranes de ferro forjat creant formes típiques del modernisme i elements florals a la planta baixa de l’edifici. Coneixíem tot el potencial que aquesta casa ens podia oferir i vam decidir tirar-nos a la piscina i rehabilitar l’edifici, podent així retornar la Casa Sardà a Reus i als seus ciutadans. Malgrat l’estat en què es trobava l’edifici, vam intentar mantenir l’estructura original de la casa. Encara es conserva l’escala original de la Casa Sardà i n’és un dels grans atractius de la planta baixa.

Teníem un estiu llarg per endavant i les ganes d’obrir les portes de Kmon Home a principis de la tardor. Però abans, vam viure emocions molt fortes durant el procés de rehabilitació i obres. A mitjans d’estiu vam tallar l’Avinguda Prat de la Riba per poder instal·lar, amb una grua, una olivera centenària a un dels patis de la casa. Una de les coses que també volíem era que tothom se sentís còmode a Kmon Home i pogués passar una gran estona a la botiga. És per això que vam crear un espai pels més petits, Kmon Kids. Com si fos una petita cabanya dalt d’un arbre, les nenes i els nens podran baixar pel tobogan i per la barra com si fossin bombers. Ho sabem, potser entreu i us costa molt fer-los marxar. Una altra de les joies de la corona és la terrassa que hi ha a la segona planta entre el nostre showroom. A la festa d’inauguració vam passar una magnífica estona amb tots els convidats i acompanyats per un grup musical. Esperem poder-ho repetir molt aviat.

El resultat de tots aquells mesos d’obres, de runa i de pols és el que podeu veure ara. Un espai per tothom que vulgui visitar la casa, un lloc on atendre a la gent i una casa on convertim el nostre ofici en la nostra vocació.